Archief voor de ‘howtos’ categorie

Cutout logo + plexi

17 augustus 2010  |  Geen reacties »

Wie goed is in het ontwerpen van logo's, kan aan de hand van deze howto eenvoudig het logo uit zijn case snijden. Er is al een howto geweest over de cutout van een logo, maar dat is geen bezwaar: zo zien we eens hoe het gegaan is vanuit een ander perspectief. In deze howto werd achter de cutout plexiglas bevestigd om het geheel af te werken.

Neem dus alvast uw materiaal, want we vliegen er direct in.

Lees verder »

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (3 votes cast)

Glowing molex

29 juli 2010  |  Geen reacties »

Deze molex mod had ik al ergens gezien, ik geloof bij metkumods, maar ik ben het niet zeker. Hoe dan ook, tijd om deze mod ook bij onze howto's toe te voegen. Gelukkig had Iron Eagle foto's, dus we konden aan de slag. Klik op de volgende pagina om te lezen, hoe je die molexen kunt laten oplichten.

Lees verder »

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (2 votes cast)

Fangrill eigen ontwerp

23 juli 2010  |  Geen reacties »

Je kan cases modden, maar je kan er ook dingen voor kopen die niet zo voor de hand liggend zijn om zelf te maken. Toch zijn er extreme mensen die er toch in slagen iets creatiefs te maken met de middelen die ze hebben. Hier bekijken we de geslaagde home made fangrill (of fanguard), gemaakt door Killerkip.

Lees verder »

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (2 votes cast)

Window steken

25 juli 2010  |  Geen reacties »

Dit is echt de mod bij uitstek. Een window installeren. Tegenwoordig zie je geen enkele case meer zonder window. Dat is ook de reden waarom we hier proberen een kleine howto toe te voegen, zodat mensen die er nog geen ervaring mee hebben, ook kunnen kennismaken met deze mod. Hier tonen we de mod aan de hand van een windowpakket, dat je bij alle casemoddingwinkels kunt kopen.

Lees verder »

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

LCD howto

22 juli 2010  |  1 reactie »

Onlangs las ik dat je LCD’s kon kopen voor € 88,00 die helemaal klaar waren voor gebruik. Maar dat vond ik te veel voor een LCD die je ook zelf kon solderen. Daarom heb ik me een crystalfontz 20*4 LCD aangeschaft en ben ik zelf aan de slag gegaan.

Op het internet zijn er honderden guides te vinden over LCD’s. Waarom maak ik er dan nog een? Simpelweg omdat ik mijn LCD via dit stappenplan heb gemaakt en het werkt gewoon! Ik zou zeggen, hou je soldeertang klaar en ga naar de volgende pagina.

Lees verder »

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

IR-ontvanger maken

22 juli 2010  |  1 reactie »

Het eindresultaat

Hoe je een simpele maar zeer handige IR – ontvanger bouwt, kom je in deze howto te weten: dit toestel laat je toe om je pc te bedienen met eender welke afstandsbediening. Bvb. waarmee je de tv of videorecorder bedient. Het is een erg nuttig ding, zeker als je vaak dvd’s bekijkt of als je je mp3-speler wilt bedienen zonder alles met muis en toetsenbord te moeten doen.

Dit is ook een ideale mod voor mensen die hun computer in een mediacenter willen veranderen.

Lees verder »

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

Top window monteren

16 augustus 2010  |  1 reactie »

Een topwindow kun je steken ter aanvulling van een gewone window. Je kan eventueel achterna nog lichteffecten toevoegen, of koeling, maar dat is niet noodzakelijk. In deze howto wordt ook een kleine schakeling geïnstalleerd voor koeling, maar er wordt later nog uitgelegd, hoe je best zoiets maakt.

Lees verder »

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.5/5 (2 votes cast)

Glowing floppy drive

10 augustus 2010  |  Geen reacties »

Waar is de tijd dat men nog vele liters koffie moest drinken, tijdens het wachten op het geratel van een diskette station?

Gelukkig kan men reeds spreken van lang vervlogen tijden. Vaak zit er in sommige computers nog een diskette station dat men eigenlijk praktisch nooit, of toch zelden gebruikt. Vandaag gaat dat veranderen. We gaan LEDs in de drive steken die ervoor zorgen dat er een gloed uit de gleuf komt met een kleur naar eigen keuze.

Zo kunnen we de glorie en charme van de drive toch min of meer in ere herstellen.

Lees verder »

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.5/5 (2 votes cast)

Logo cutout

15 augustus 2010  |  Geen reacties »

Hoe maak ik een cutout? Gezien ze mij dat nogal veel vragen, en een maat van mij er ook een wou hebben die paste bij zijn serpent race autoke, heb ik er eens over nagedacht om een howto te schrijven.

Lees verder »

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.0/5 (1 vote cast)

Aquarium window

29 juli 2010  |  Geen reacties »

Van waterkoeling kennen we ondertussen al alles. Vroeger was het speciaal om je hardware te koelen met water, maar tegenwoordig kan mijn grootmoeder het ook. Iets wat nog niet vaak gezien is echter, is een case die vol water zit.

Althans, daar willen we het in deze howto op laten lijken.

Lees verder »

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.0/5 (1 vote cast)