Grizzly mod

De grizzly begon zoals telkens bij een nieuwe case: welk ontwerp zal ik toepassen? Een van mijn favoriete nicknames is "teddy" en een van mijn favoriete snoepjes zijn "gummy beertjes", dus ik besloot een case te maken die dit weerspiegelt.

Geraamte

Het eerste probleem na de vormkeuze, was het feit dat ik met hout zou werken. Een houten, afgeronde / gebogen case die lijkt op een gummybeer… niet vanzelfsprekend.

Gelukkig zijn dat soort zaken met MDF (middle density fibre) technologie makkelijk te realiseren. Alleen blijft het een bom werk. Je kan niet zomaar de vorm maken, je hebt mallen nodig, waar je dan het hout inbrengt en onder hoge druk twee platen aan elkaar lijmt met de juiste vorm.
Dit is zo ruwweg de vorm die de case zal gaan aannemen. Hieronder nog wat pics. Het ziet er naar uit dat dit een ENORME case wordt!

Interne constructie

De buitenkant is natuurlijk zeer belangrijk bij het casemodden, maar wat ben je met een superieure case, als je hardware er niet in past? Dat varkentje moeten we dus eerst wassen.

Het eerste wat we dus heel nauwkeurig moeten plannen, is de interne constructie. Hoe zal de hardware erin passen? Hoeveel harde schijven moeten er in de case kunnen? Is er ruimte nodig voor waterkoeling of watercooling componenten? Is het nodig dat het moederbord, de processor en dergelijke makkelijk bereikbaar zijn zonder andere onderdelen weg te moeten halen? DEZE vragen moeten eerst beantwoord worden vooraleer je overgaat tot je eerste bewerking.
Dit is exact de reden waarom de Grizzly zo enorm groot en zwaar is. Het hart van de constructie is een zelfgemaakte aluminium omkadering.

Fancy stuff

Dat deze case vol zou zitten met verrassingen, had het kleinste kind direct door. We laten je niet langer wachten en tonen direct een aantal features van deze case.

Conclusie

Wow let's jump to conclusions! Dit is inderdaad vroeg, maar dit zijn oudere foto's van het project. De foto's zijn zoals je ziet ook nog niet allemaal aangepast naar de "standaard" quantummods afmetingen. Binnenkort wordt deze review gereviewd, hoe ironisch. 😀 Dan komen er een heleboel mooie foto's bij. Deze foto's zijn ook van betere kwaliteit en zijn niet vervuild met het watermerk van een andere site. Ondertussen hier de laatste foto's.

Momenteel zoals je ziet dus nogal warrig, maar dit is de volgorde waarin ik de foto's gekregen heb destijds. Deze review wordt dus nog helemaal omgevormd tot het ongeveer de vorm heeft van de howto op de site van de maker van de caseconstructie (of casecon). We zullen wel trachten meer opbouwend te werken dan de auteur.
Credits: Chewy
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 2.9/5 (14 votes cast)
Grizzly mod, 2.9 out of 5 based on 14 ratings


Plaats een reactie