De meesten van jullie kennen mij van mijn eerste casemod, =The Blue Raven=. Deze is mooi, maar had één nadeel. Het waren namelijk allemaal los uitgevoerde mods en zo was deze case niet één geheel. Iets dat ik toch wel heel mooi vind. Dus besloot ik dat het tijd was voor een nieuwe case en deze moest uiteraard ook gemod worden.
Mijn keuze ging naar de A-Open HQ-08, deze alom bekende case werd mijn =Ultimate Raven=. De case zou eerst bestudeerd worden en daarna zou een uitvoerig ontwerpproces volgen. Zo gezegd zo gedaan en ik kwam uit op de volgende onderdelen (in willekeurige volgorde):
- Side Window (new design) met Cooler op CPU
- Top Blowhole, geen window
- Front intake, met intake in front
- Bekleden met traanplaat (door vriendin)
- Geïntegreerd Infrarood
- 10-voudige Blue LED HDD-VU ( thnx B_B )
- 3x Blauwe CCFL
- Halverwege de case een casefan, tbv de airflow
- Stealth Baybus (Eigen ontwerp)
- Glowing Feet
- Extra Molex aansluiting voor baybus en CCFL's
Maar ik zal beginnen bij het begin, daarom op de volgende pagina wat plaatjes van hoe ik de case kreeg. Tevens ook een opsomming van de gebruikte materialen en gemaakte kosten.
Case voordien
Deze case is een tweedehands met wat gaten en krassen. Aangezien ik hem toch onder handen ging nemen, maakte dit niet veel uit.
De vorige eigenaar had wat airholes gemaakt ter hoogte van de processor. Maar aangezien er een groot window in kwam viel dit weg.
Nog enkele beelden van hoe de case er voor de mod uitzag. Let op want dit zijn de laatste sfeerbeelden van deze case… Ow yeah, nu begint het pas goed te worden, ik geef even de kosten voor alle mods die ik aan deze case ga doen: € 258,33
We gaan verder met het voorbereidende werk……
Voorbereidingen
Op een dinsdag avond heb ik mijn case opgehaald, uiteraard kon ik niet wachten tot ik eraan kon beginnen. Dus 5 minuten en een bakkie koffie later, ging ik aan de slag. De vorige eigenaar had er al een doekje overheen gehaald, maar ik heb hem samen met mijn vriendin nog eens grondig gepoetst. Door de ontwerpen wist ik al wat er moest gebeuren. Voor de mensen die niet weten hoe de ontwerpen eruit zagen, hier nog even een kort overzichtje.

De reden waarom de
baybus nog secret is, is omdat het een eigen design is en later uitgebreid zal worden besproken.

Ontwerpen zijn altijd handig als je een idee in je hoofd hebt. Dan kun je dat idee op papier uitwerken voor je direct aan de slag gaat op je case. Zo voorkom je dat je fouten maakt en dat je case naar de knoppen is. Op papier kun je meestal je fout rechtzetten, op je case jammer genoeg niet.
Verder met de voorbereidingen… zoals je kunt zien, wordt de hele onderkant leeg, daarom sloop ik de onnodige onderdelen eruit.

Hier te zien zijn het onderste HDD Rack en de fanhouder met speaker, ja ook de speaker moet plaatsmaken voor een mooie uitstraling. Speaker zal later in het front worden geplaatst. Tevens moesten er een aantal gaten en openingen worden gezaagd. Dit werd meteen gedaan omdat je dan later niet meer hoeft te klooien. Het ging om de volgende gaten.

De eerste is voor een betere
airflow (vorige foto dus), en meer ruimte voor doorvoer van kabels. De tweede is om later mijn front intake te kunnen plaatsen.
Bekleding met traanplaat
Het plan was om bovenin alle kabels en devices te plaatsen en onderin niets. Nou ja niets, alleen CCFL's, en om die goed tot hun recht te laten komen had ik het volgende bedacht.
We bekleden het hele zooitje met een reflecterend materiaal. Nu had ik in mijn vorige mod traanplaat gebruikt. Dit vond ik wel prettig werken en het stond mooi, nou ja ik….. mijn vriendin ;). Deze mod is volledig uitgevoerd door mijn vriendin (mijn dank nogmaals). Met enige aanwijzingen van mij waar ze uitsparingen moest maken voor mods en schroefgaten. Als eerste wat plaatjes van voor de mod.

Het plakplastic is in vele soorten te krijgen dus je zou je case ook een hout uiterlijk kunnen geven. Ik heb gekozen voor het traanplaat motief omdat ik dat mooier vind. Na een paar uurtjes knutselen was mijn vriendin klaar met het bekleden van de onderdelen. Tevens komen er later glowing feet onder de case. Dus heb ik vast rekening gehouden met plaatsen van het traanplaat.


Ik heb namelijk in de bodem van mijn case een soort van dubbele bodem geplaatst. Hierdoor kun je er makkelijker bij in de toekomst om de kabels aan te sluiten.


Tevens kan ik hieronderdoor kabels leggen. Hierdoor zijn deze niet meer in het zicht. Om het plateau te plaatsen doe je het volgende…
Je tekent af waar je de afstandhouder hebben wilt. Vervolgens boor je daar in de bodem van je case gaten voor. Ik heb ervoor gekozen om zes punten te nemen. Dit kun je natuurlijk zelf bepalen, ik heb er zes gedaan omdat ik dat steviger vond.

Dan plaats je de bouten en je zet ze met een moertje vast op de bodemplaat. Als je bepaald hebt hoe hoog je plateau komt, dan kun je het gewenste aantal moeren op elke bout draaien. Dan is het een kwestie van de plaat erop en dan afsluiten met een moertje. Ik heb ervoor gekozen af te sluiten met een dopmoer, dit omdat je dan de bout niet ziet. Dit vind ik persoonlijk mooier maar dat kun je ook anders doen.

Dan nog wat plaatjes van het interieur helemaal bekleed om af te sluiten.
Blowhole – top
Aan de bovenkant van de case komt een Blue LED Outtake. Ik heb er bij deze MOD voor gekozen er geen window bovenop te maken. Het zal dus echt een single blowhole worden. Echter zal hier aan materiaal ingaan: één blue ledfan, home-made rubber afwerkrand en een Hurricane Lasercut Fangrill.
Als eerst maken we het afwerkrubber. Hoe dit in zijn werk gaat, dat bespreken we hier. Je neem een stuk speakersnoer, ik heb gekozen voor de volgende specificaties: zwart snoer met inhoudelijk 2 x 0.75 kabel.

Deze gaan we vervolgens ontdoen van zijn binnenkant. We snijden hem een klein stukje in, doe dit tussen de draden in. Dit om te zorgen dat je straks meer handelbaarheid en stabiliteit hebt om de draad te snijden. Trek nu de draden eruit, dit kan in het begin een beetje stroef gaan maar dat went vanzelf.

Als de draden eruit zijn dan heb je iets als op deze foto.

Vervolgens snij je langs de gehele draad een soort van gleuf in zodat je 'm later zo om het ijzer heen kunt schuiven. Zo krijg je namelijk geen scherpe randen, en het ziet er een stuk mooier uit (vind ik persoonlijk). Deze methode is een stuk goedkoper dan raamrubber dat al gauw veel geld kost.

Dat levert zoiets op, uitgeprobeerd op plexi…

De
blowhole zelf, de vorm en schroefgaten ga je dan vervolgens aftekenen. Doe dit op de plek waar het je
airflow het meest ten goede komt.
Vervolgens ga je met de zaag / dremel aan de slag. Je zaagt het gat uit volgens het patroon. Dan doe je het raamrubber erin, je klemt hem goed vast met zichzelf.
Doe dit door hem ongeveer 4 à 5 mm groter te maken dan nodig. Vervolgens snij je hem dan af op maat en klem je hem erin.
Als je de bovenkant dan weer plaats, komt het er ongeveer zo uit te zien.
Window zijkant
Ik heb gekozen voor de grootst mogelijke vorm. Ook heb ik een nieuw systeem bedacht voor het bevestigen van mijn windows. ik zal dit systeem even toelichten.
Van links naar rechts: Dopmoer – Case – O-ring – moer – O-ring – plexi – O-ring – moer – bout. Zo is het mogelijk het window te vervangen en dus ook te experimenteren. Ook zijn beschadigingen makkelijker te verwerken en staat het eindresultaat heel mooi.

Het begin…… In eerste instantie ben ik begonnen de grootst mogelijke vorm uit te zetten.

Vervolgens ben ik de gaten voor de bouten gaan boren, doe dit eerst want anders lukt het niet in verband met stevigheid van de plaat.

Daarna heb ik de zaag erin gezet.

Zoals eerder beschreven bij de
blowhole, heb ik ook voor het window een raamrubber gemaakt. Ik heb ook deze weer te lang gemaakt zodat deze zichzelf klemt.

Echter bij zo een lange pees is het raadzaam hem ook met transparante kit en/of secondelijm vast te zetten.

De volgende stap is het op maat maken van de plexi plaat, de window zelf.

Na het op maat maken heb ik de gaten voor de bouten erin gedremeld. De logische stap erna is om het gat voor de cpu cooler af te tekenen en ook deze vervolgens uit te dremelen.

Zo gezegd, zo gedaan. Daarna maak je de window vast volgens het bovenstaande systeem. Wat pics…
En dan alhier het eindresultaat. De plaatsing van de fans en fangrill liggen voor de hand dus daar gaan we niet verder op in.
Interne ventilator
De volgende stap uit het hele proces waren de interne lichtbronnen plaatsen, dat waren in dit geval 3 blue CCFl's en een blue led fan.
Als eerste aan de beurt de midden fan. De midden fan wordt geplaatst op de plek waar vroeger een kleine opening zat voor luchtdoorlaat. Deze is in een eerder stadium al vergroot. Hier wordt nu een plexiglas plaatje ingezet.

Uit dit plaatje worden dan de kabeldoorgang en een blue
led fan gedremeld. De fan is daarna te schakelen in de
baybus.

De
CCFl's zijn te schakelen in het front gedeelte, deze komen in het zicht te zitten. Dit omdat de
CCFL schakelaars wat meer kracht vereisen en de
baybus dit niet aankan.

Tevens staan ze in combinatie met mijn
LCD en
HDD VU meter heel mooi in het front.
Daarnet wat afbeeldingen van de CCFL's, nu dus zoals gezegd de fan.

De schakelaars voor de
CCFL's zullen behandeld worden in het gedeelte van de
LCD. Ik heb de inverters in het blinde gedeelte van de case geplaatst. Zo zijn ze niet zichtbaar, maar verlichten de
CCFL's het open gedeelte van de case. Zie me zwoegen op de foto's 8)
Hier ben ik bezig deze te monteren, de fans bovenop hangen aan een testvoeding. Deze dient op warme dagen tevens als power source voor persoonlijke verkoeling.

Hoe is die middenriffan nou gemaakt en bevestigd, als eerste wat foto's.
Hier zie je wat dremelwerk. Ik heb het plaatje uit 1.5 mm plexi gedremeld, lekker dun en makkelijk bewerkbaar. Alles mooi afgeveild om splinters en scherpe randen weg te werken.

Ventilator en plexiplaatje heb ik op het rechtergat gemonteerd van het middenste van de case.
En zoals eerder gezegd, is de fan aan en uit te zetten in de
baybus.
Dit zal een van de weinige fans zijn die waarschijnlijk continue zal draaien.
Glowing feet


Op deze foto's zie je hoe we de glowing feet monteren op de case.
Van deze mod staat een soortgelijke howto ter beschikking in de howto sectie van de site. Kijk gerust even als u meer wilt weten over de glowing feet. In dit geval Glowing TFT foot.
De bedrading van de voetjes en alle ander bedrading trouwens ook, wilde ik niet in het zicht hebben liggen/hangen. Daarom heb ik ervoor gekozen alle bedrading weg te werken zodat deze niet in het zicht zit.
Bij de Glowing feet is dat op de volgende manier gedaan: het gaat dus achter het front langs, zo zie je het niet en is het makkelijk verwerkbaar. Tot zover de glowing feet, op naar één van de pronkstukken… de baybus.
Baybus project
Twee plaatjes van het resultaat. Mooi, functioneel en handig, want als je die baybus niet nodig hebt, dan laat je hem toch gewoon weer terug in de case schuiven?!
LCD installatie
Het LCD front bevat de volgende onderdelen:

Hier een afbeelding van het frontje. Het schema van de
LCD kun je bekijken bij de
LCD howto op deze site. Daar kun je tevens ook het hele proces van de
LCD mod bekijken. (zie bovenstaande link)
Het geheel uitgelegd op twee losse frontjes leverde het volgende op. Ok het was duidelijk wat er moest gebeuren.
Dus eerst twee frontjes aan elkaar maken, wel zodat het ook stevig is om straks de uitsparingen in te dremelen.
Ik heb er ook voor gekozen om aan de achterkant van de frontjes een plexiplaatje te zetten. Dit geeft straks veel stevigheid aan de constructie.
En zo zijn de twee frontjes dus aan elkaar verbonden. Het volgende dat je doet is aan de achterkant uitmeten en aftekenen waar de uitsparingen moeten komen. In mijn geval volgens het bovenstaande design, dat is een persoonlijke kwestie. Als je dat gedaan hebt dubbelcheck je of alles past en of alles recht zit.

Is dat het geval dan ga je boren. Ik ben begonnen met de gaten voor de HDD-VU meter.

Zo is er één gedaan.

Als het allemaal past weet je hoe groot de gaten moeten worden en dan doe je de andere 10.

Als je dat gedaan hebt dan kom je uit op het volgende.
De volgende stap is de CCFL switches in te bouwen. Ook deze zijn reeds afgetekend maar check ze nogmaals of ze wel recht zitten. Want eenmaal een gat is ook daadwerkelijk een gat. Dan ga je net als bij de Vu-Meter en powerled te werk. Je begint met een gaatje in het midden en vergroot dan het gat tot alles past. En als je dat een maal gedaan hebt dan kom je uit op het volgende.
En dan de opening voor het
LCD…
Altijd schuren als afwerking.

De
LCD op zijn plaats. Dat begint er al beter uit te zien.

Vervolgens ben ik verder gegaan met het aansolderen van alle 10 de HDD-VU leds en de power
led. Denk om de plus en min polen en de volgorde van de leds. Weer een paar foto's.

Let op voor de polariteit.

Hier nog even een foto van de
HDD-VU meter op zijn plaats. Deze is voordat het gat van de
LCD erin zat. We gaan op naar de volgende pagina, voor wat afbeeldingen van het eindresultaat.
Fotoshoot
Dan was het tijd voor de afwerking. Dat wil zeggen de spullen overplaatsen in mijn nieuwe case. Alle casemod onderdelen plaatsen en nog een paar kleine dingetjes. Dus zo gezegd zo gedaan, ik plaatste alle fanguards. Volgens hetzelfde principe als de window. Klikte de LCD front op zijn plaats met de HDD-VU en de CCFL switches aangesloten. Verplaatste de spullen van de oude naar de nieuwe case.
De baybus ging op zijn plek en de fans en glowing feet werden aan gesloten. En na een beetje klooien met draden gingen de kappen erop en werd de pc gestart……het werkte gewoon 😯 Hier volgen een aantal foto's.
Conclusie
Dit zijn foto's van na Overdose 2003. De LCD werd daar gesoldeerd, met dank aan Lampje. Ook is mijn betere camera tot mijn beschikking gekomen….dit betekent heel veel kijkplezier.
Dus zonder verder getreuzel… Laat die foto's komen!
Conclusie: Dit was absoluut de langste review die ik al ooit gemaakt heb. Veel werk om te modden ook, ik twijfel er niet aan, maar zeker ook om dit project online te plaatsen. Met dank aan onze medewerker Raven om dit project te realiseren.
De foto's zijn eigendom van Raven, alsook delen van de tekst. Dit grote werk verdient zeker een plaats in de quantummods database!
Credits: Raven
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.2/5 (14 votes cast)
The Ultimate Raven, 3.2 out of 5 based on 14 ratings
Tags: blowhole, ccfl, fanbus, fangrill, HDD-VU-meter, IR-ontvanger, LCD, verlichting, window
Dit bericht werd gepost
op donderdag, 12 augustus 2010 om 10:30 en staat onder reviews.
Volg alle reacties via de RSS 2.0 feed.
Je kan reageren, of trackbacken vanaf je site.
Dandy 🙂