Seijuki’s mod

Hier bespreken we de casemod van Seijuki. Bijzonder goed geslaagd, hoewel de case misschien beter een ander kleurtje had gekregen. De nadruk in deze review ligt op de tribal die uit de case gezaagd werd. Deze cutout werd dan geaccentueerd met verlichting. Eerst zullen we eens kijken hoe de case er voordien uitzag.

Case pictures

Zoals u kunt zien is de zijkant al gemod. Er is een blowhole geĆÆnstalleerd, die de processor en moederbord moet koelen. Er is ook een beter handvat geplaatst.

Hier staat de chieftec dragon maxi silver (Productcode da-01SL) himself!
Deur geopend. Let ook op de digidoc 5. Die krijgt ook een ander kleurtje.

PS: Let niet op de kerstverlichting op de achtergrond. šŸ˜‰

Cutout tribal

Op de binnenkant van de zijkant staat de tribal getekend. We doen dat, omdat een uitschuiver langs de binnenkant niet opvalt maar langs de buitenkant een ramp is.

Op de hoeken een gat geboord, om van daaruit te vertrekken en om beter bochten te kunnen maken.
Nu met het zwaar geschut aan de slag. De wipzaag staat vast en nu moet ik alleen nog de zijkant in de juiste richting draaien om te snijden.

Tribal lichteffect

Prachtig resultaat, maar het kan beter. We voegen er wat licht aan toe.

Hier hangen we melkplexi aan de achterkant van de tribal. Zoals je al vermoedt, is dit wit, mat plexiglas, dat voor een relatief goede lichtverdeling zorgt.
Met een blauwe CCFL bekomen we dit toch wel bevredigend resultaat. Hoe je een CCFL installeert, kun je lezen in de howto CCFL verlichting.

Painted drives

Het enige wat we nu nog moeten doen, is die lelijke beige kleuren overspuiten met hetzelfde grijs als dat van de case zelf.

Deur en baybus afgenomen, die mogen niet geverfd worden.
Dat is al veel beter!

Conclusie

De digidoc was op het moment dat ik hem kocht niet beschikbaar in het grijs. Daarom heb ik hem zelf overspoten in het grijs dat paste bij mijn case. Dit was het! Een mooie case met de nadruk op de tribal cutout.

Credits: Seijuki

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.0/5 (1 vote cast)
Seijuki's mod, 4.0 out of 5 based on 1 rating


Tags: , , , ,

Plaats een reactie