Aquarium window

Van waterkoeling kennen we ondertussen al alles. Vroeger was het speciaal om je hardware te koelen met water, maar tegenwoordig kan mijn grootmoeder het ook. Iets wat nog niet vaak gezien is echter, is een case die vol water zit.

Althans, daar willen we het in deze howto op laten lijken.

Benodigdheden

Voor deze mod hebben we het volgende nodig:

  • plexiglas of echt glas
  • silicone
  • één of meerdere CCFL's
Uiteraard is een PC ook handig…

Opbouw en installatie window

De plexiglas onderdelen, moeten aan elkaar gekit worden mbv. silicone, zodat het geheel een container wordt. Een aquarium bij wijze van spreken. De bovenkant laten we open zodat we makkelijk de lucht kunnen laten ontsnappen.

Hier wordt het raam gevuld met water.

Paintjob van de case

Dit is de zijkant van de case, voor en na de paintjob.

De case op zijn geheel bekeken, toch een niet onaardig resultaat?

Installeren aquarium window

De aquarium window wordt in positie gebracht. Als de zijkant van de case er dan weer opgeschoven wordt, lijkt het alsof de case vol water zit, maar zo ver zijn we nog niet.

Hier zie je dat ik de kabel over het gat heb gelegd. Zo voorkom ik dat er water uit het raam spat op de onderdelen van mijn computer, met alle gevolgen van dien.
Hier nog even een demonstratie met de CCFL ingeschakeld. Hoe je de CCFL moet installeren, kun je nalezen in de howto: CCFL verlichting. Hoe je ervoor zorgt dat je een gat in je case krijgt, lees je best in de howto Window steken.

Conclusie

Als de zijkant van de case gemonteerd is, komt het er zo uit te zien.

Tip: Als het metaal van de case niet goed aansluit tegen de window, dan kun je in de handel van die (zwarte) plakstrips kopen in schuimrubber die je gebruikt om deuren tochtvrij te maken. Deze plak je dan op je window op de locatie waar het gat is van je window.

In deze mod moet je wel opletten voor groen- en kalkaanslag natuurlijk. Hiervoor zijn wel middeltjes te vinden in aquariumwinkels. Je kunt er filters op aansluiten en wie het iets duidelijker wil maken dat er vloeistof in zit, kan er wat luchtbellen in produceren met een apparaatje dat je ook in de winkel kunt kopen.

Ik hoorde dat je ook met een soort doorzichtige olie kunt werken, omdat je daarmee geen aanslag hebt. De keuze is dus aan jou.

Credits: Lt. Gruber

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.0/5 (1 vote cast)
Aquarium window, 4.0 out of 5 based on 1 rating


Tags: ,

Plaats een reactie