USB poorten omleiden

Wie het beu is om steeds achter zijn bureau te moeten gaan om iets in zijn USB poorten te pluggen, is bij deze howto aan het juiste adres. We tonen je hoe je die USB-poorten kunt verleggen. Hier bevestigen we ze aan de zijkant van de case, maar je kan ze evengoed aan de voorkant hangen. Tegenwoordig heeft men wel al cases met ingebouwde usb-poorten aan de voorkant, maar wij zijn die-hards, wij willen geen prefab!

Benodigdheden

De rechterfoto is het USB apparaat. Dit moet normaal achteraan in je case in een vrije slot komen, maar hier gaan we dat dus anders aanpakken. We kunnen alvast het volgende klaarleggen:

  • Dremel
  • Vijlen
  • Potlood
  • Schroevendraaiers
  • Extra USB apparaat

USB poorten losmaken

Voor het eerste klusje hebben we onze schroevendraaier nodig. We gaan het doosje dat rond de usb poorten zit losmaken. Ook het ijzeren plaatje gaat eraf.

Dat zou niet te lang mogen duren. Hier zie je hoe het er bij ons uitzag.
Nu kunnen we dat ijzeren plaatje gebruiken om de nieuwe plaats van de USB poorten mee te bepalen en af te tekenen. Daar zagen we dan de gaten uit waar we alles gaan monteren.

USB poorten bevestigen

Een ruwe weergave van hoe de cutout eruit ziet. Veel hoekjes en scherpe kanten, maar dat lossen we wel op.

We nemen onze vijl en maken alles mooi glad, maken dat er geen splinters meer aanwezig zijn, of scherpe randen.
Dit is al veel beter. Nu passen de USB poorten er tenminste in. Tijd om ze te bevestigen.
Schroef alles vast zoals het vastgeschroefd was op het ijzeren plaatje. Daarna mag het plastieken covertje er weer op geplaatst worden.
We schuiven de kabel rustig door een gat in het binnenwerk van de case, en kantelen de zijkant dicht.
Nu kunnen we gewoon alle stekkers in het moederbord inpluggen, zoals je normaal zou doen.
Nu nog de voeding, en alles zou ongeveer klaar moeten zijn.

Conclusie

Zoals je je wellicht kan inbeelden, is dit ideaal voor iemand die graag snel even iets inplugt en daarvoor niet steeds naar achter wil lopen. Bijna iedereen heeft tegenwoordig een MP3 speler of iets dergelijks, dus eigenlijk zou iedereen deze mod wel moeten kunnen appreciëren. Vandaag de dag is het eigenlijk al moeilijk om nog computers te vinden die vooraan géén poorten hebben. Maar voor de ongelukkigen, toch nog even deze mod online gezet.

Zoals je ziet hebben we ook de leds laten zitten zoals ze zaten, maar als je liever de leds vooraan zet, dan verplaats je ze gewoon.

Credits: Thunder

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.0/5 (1 vote cast)
USB poorten omleiden, 4.0 out of 5 based on 1 rating


Plaats een reactie