Window steken

Dit is echt de mod bij uitstek. Een window installeren. Tegenwoordig zie je geen enkele case meer zonder window. Dat is ook de reden waarom we hier proberen een kleine howto toe te voegen, zodat mensen die er nog geen ervaring mee hebben, ook kunnen kennismaken met deze mod. Hier tonen we de mod aan de hand van een windowpakket, dat je bij alle casemoddingwinkels kunt kopen.

Benodigdheden

 • Windowpakket
 • Zijkant van je case
 • Wipzaag of dremel
 • Potlood

Window uitzagen

Laat ons even kijken wat er nu precies in het pakket zit. Een plexiglas window, een karton, twee soorten rubberen molding. De breedste is om rond het gat te bevestigen, en het andere stuk rubber dient om de window vast te zetten.

We nemen ons potlood en het stuk karton dat bij ons pakket geleverd werd. Daarmee tekenen we rond het karton een potloodlijn, want daar moeten we straks over zagen.
Dit is het resultaat. We moeten nu een boortje nemen, dat iets dikker is dan het zaagje op de wipzaag. Als je het met een dremel uitzaagt, dan hoeft dat natuurlijk niet.
We zagen goed door, maar toch precies genoeg om een mooi resultaat te bekomen. Probeer zo weinig mogelijk splinters en uitgerafelde stukken te hebben, zodat je achterna minder vijlwerk hebt.

Window bevestigen

Nu het gat in de case zit, moet de window er nog inkomen. Je hebt geen bijzondere gave nodig om te zien dat het gat groter is dan het bijgeleverde plexiglas. We moeten dus eerst de dikste rubber molding nemen en rond het gat bevestigen.

Daarna steken we de window op zijn plaats, maar dat is geen kinderspel. Stalen zenuwen en veel geduld zijn hier mooi meegenomen. Neem eventueel een klein schroevendraaiertje om de molding op te lichten, en vervolgens de window op zijn plaats te steken.

Conclusie

Ten slotte klikken we nu de window vast met de tweede rubber molding. That's it! Nu kan je ook de binnenkant van je case bewonderen. Dit zou ik een matige tot moeilijke mods noemen. Er kan toch zoveel verkeerd gaan. Uitschieten, builen in de plaat zagen, te groot of te klein zagen, om er maar een paar te noemen.

Maar eens het werkje gedaan is, ben je toch wel erg tevreden met je window. Want nu kan je nog meer mods uitvoeren. CCFL verlichting steken, gekleurde fans, etc…

  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
  Window steken, 5.0 out of 5 based on 1 rating


  Tags: ,

Plaats een reactie