Molex sleeves – versie 2

We hebben al eens een howto gehad over het plaatsen van molex sleeves, maar dit is een tweede manier die trouwens goedkoper en gemakkelijker is, en die minder werk vereist. Voor de gelegenheid, toch nog even een kort woordje uitleg over wat het we het precies hebben.

Sommige modders hebben veel toestellen in hun case, en die hebben allemaal stroom nodig. Maar na een tijdje ziet het er messy uit in je case en wil je er iets aan doen. In deze howto, leggen we je uit hoe je in die wirwar van draden, wat orde kunt steken.

Benodigdheden

  • Plakband / duct-tape (kleur naar keuze)
  • Schaar
  • Case met kabels erin
  • drie minuutjes tijd
Hier staat ons slachtoffer. Alhoewel… het kan er alleen maar op verbeteren. Betere airflow = betere koeling, en zo moet het voor optimale prestaties!
Jawel! een overspoten baycover. Binnenkort wordt de hele case in een nieuw jasje gestoken, en dat komt dan bij de reviews te staan. Maar niet te snel, we zijn nog bezig met onze mod!

Werkwijze

Je neemt het plakband en je start bij een uiteinde van een molex.

Draai het plakband spiraalsgewijs rond de kabels en zorg dat het plaklint alle draden bedekt. Snoer ook alles goed aan, zodat de draden zo dicht mogelijk bij elkaar gepakt zitten.

(Sorry voor de wazige foto)

Als je klaar bent, knip dan met je schaar de rol plakband af, en dat is het. "Klaar is case".

Meer foto's

Yep, die IDE kabels moeten ook nog gerond worden! 🙂 Als je de IDE kabels direct wilt aanpakken, bekijk dan zeker de howto over het ronden van IDE kabels.

Conclusie

Finished! Dat ziet er veel beter geordend uit dan voordien en het heeft praktisch niks gekost!

Als je echt niet meer weet wat je moet modden, of als je vindt dat die kabels de airflow verminderen, dan is dit een geschikte mod, zeker als je niet veel geld wilt uitgeven aan dure sleeves.

Credits: Un3xsp3cT3D

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.0/5 (1 vote cast)
Molex sleeves - versie 2, 3.0 out of 5 based on 1 rating


Tags: , , ,

Plaats een reactie