Toetsenbord leds vervangen

Dit is een kleine, eenvoudige mod, die niet veel tijd in beslag neemt. Als je beginnende modder bent, is dit zeker een aanrader om ervaring op te doen in het modden. Je zult zien, het houdt echt niks in, maar het blijft een veel uitgevoerde mod en er is toch altijd een trots gevoel als iets goed afgelopen is, hoe eenvoudig het ook mag zijn.

Benodigdheden

  • Toetsenbord
  • Schroevendraaier
  • Soldeerbout en -tin
  • 3 x 3 mm leds (kleur naar keuze)
  • Stuk papier

Toetsenbord openen

Draai het toetsenbord om, en verwijder de schroeven een voor een.

Steek de schroeven in het papier, in de volgorde waarin je de schroeven hebt uitgedraaid, zo weet je nog welke schroef waar zat.
Maak nu de bovenkant van het toetsenbord los, en kijk even hoe alles eruit ziet. (de rode cirkels zijn de schroefen die hier zijn losgedraaid)
Als alles goed is verlopen, zou het er ongeveer zo moeten uitzien. Nu moet je de schroeven die de chip vasthouden losmaken. daarna maak je de draden los die met de chip verbonden zijn. Doe alles rustig aan om schade te voorkomen.

Leds solderen

Dit is de chip van het toetsenbord. Op de plaats van de rode cirkeltjes moeten de nieuwe leds komen.

Dit is de achterkant van die chip. Daar staan de verbindingen van de led omcirkeld. Dat moet je nu gaan verwarmen met je soldeerbout, en dan de oude leds eruit trekken. Daarna steek je de nieuwe leds op die plaats.
Let wel op de polatiteit. Dat wil zeggen dat je moet opletten wat de positieve kant en de negatieve kant van de led is. Hiernaast staat een schemaatje van een led.
Voila, als alles gesoldeerd is, de kabels weer aansluiten aan de chip, daarna toetsenbord weer dicht, dichtschroeven en aansluiten, computer opstarten en je bent klaar.

Conclusie

Een kleine, maar populaire mod, die niet veel tijd in beslag neemt. Als beginner moet dit zeker ook te doen zijn, want het is echt gemakkelijk.

Tip: als je erg felle leds gekocht hebt, kun je wel eens hinder ondervinden van te sterke intensiteit. Dat kun je verhelpen door de kop van de led ruw te schuren met schuurpapier. Dan wordt het plastic mat en de lichtsterkte een heel stuk minder. Alleen niet te diep schuren om schade aan de kern te voorkomen.

Credits: Virtual-hideout.net

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.0/5 (1 vote cast)
Toetsenbord leds vervangen, 4.0 out of 5 based on 1 rating


Tags: , ,

Plaats een reactie