IDE kabels rond maken

In de meeste gemodde cases zie je van die mooie ronde IDE-kabels hangen. Je kan deze ofwel in de winkel gaan kopen of je kan ze zelf maken. In deze howto ga ik uitleggen hoe ik mijn rounded cables gemaakt heb. Let wel op er is een zeer kleine kans dat er door het rounden van de kabels conflicten ontstaan met de pc.

Dat komt omdat we gaan snijden in de kabels en natuurlijk, als je een stukje kapotsnijdt, zal het al helemaal niet werken. We bundelen de kabels dan en door die bundeling onstaan soms conflicten, maar over het algemeen hoef je je geen zorgen te maken: dit komt zelden voor.

Benodigdheden

  • Breekmesje
  • IDE-kabel
  • Tightstraps
  • Elektrische tape (je kan ook andere tape gebruiken maar dan is de kabel minder flexibel)
Zo ziet het er uit voor de mod.

IDE-kabel snijden

Je legt je IDE op een bank (eventueel beschermd om geen krassen te maken). Zorg dat hij plat op het oppervlak ligt. Neem je breekmes en plaats de punt tussen twee van de dunne kabeltjes in. Je kan kiezen met hoeveel de kabeltjes aan mekaar zitten.

Met hoe meer je ze pakt hoe minder flexibel uw kabel wordt, maar pak je ze apart dan is hij minder stevig. (De beste oplossing vind ik per twee) Snij nu van onder naar boven de ruimte tussen de kabeltjes open. Zorg wel dat je stabiel staat want uitglijden is fataal voor je kabel. Bind alles dan samen met enkele tightstraps, ook wel snelbinders genoemd.

Kabels ronden

Knijp de kabeltjes dicht bij mekaar zodat de kabel straks zo dun mogelijk is. Neem nu de tape en wikkel deze rond je kabeltjes. Als je bezig bent met draaien, dan knip je een voor een de tightstraps weer weg, zodat er geen bobbels op je kabel zitten.

Nu heb je dus je rounded cable. Doe hetzelfde met de andere kabels.
Zo, dit ziet er veel beter uit.

Conclusie

Voor de mod

Het eindresultaat

Deze mod is geschikt voor iedereen die walgt van die dikke grijze kabels en de look van zijn case wil verbeteren. Hiervoor kun je dan ook opteren om te experimenteren met verschillende kleuren. Ook bevordert dit soort bekabeling de airflow, wat dan weer goed is voor het laag-houden van de temperatuur.

Credits: Afbeeldingen: 7Volts.com + Lustra

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)


Tags: ,

Plaats een reactie