Fangrill eigen ontwerp

Je kan cases modden, maar je kan er ook dingen voor kopen die niet zo voor de hand liggend zijn om zelf te maken. Toch zijn er extreme mensen die er toch in slagen iets creatiefs te maken met de middelen die ze hebben. Hier bekijken we de geslaagde home made fangrill (of fanguard), gemaakt door Killerkip.

Voorbereiding

Ik wou een home made fangrill, omdat ik mijn fan gemod had, en ik was nog niet echt volledig klaar, want ik had nog iets tekort. Een fangrill dus. Ik zou het in een grotere case gebruiken, dus het zou ook wel handig zijn.

De fan gemod, allemaal goed en wel, maar je kan nooit volledig trots zijn op je mod, als je daar met een lelijke standaard fingerguard (aka fangrill) voor je neus zit.

Voor de mensen die niet weten wat een fangrill is, hier even een korte verklaring: Een metalen dingetje -een beetje zoals tralies- dat je voor een ventilator moet hangen, om te voorkomen dat je vingers worden afgehakt door de ventilator. (dit is geen grap!)

Ok, we willen dus iets speciaals maken. Ik had nog ergens een stuk aluminium liggen, en dat heb ik dan in een vierkant van 120 * 120 gesneden. (zoals een grote ventilator)

Aftekenen

Het middelste cirkeltje is gemaakt van een halve hole van een andere mod die totaal verkeerd is gelopen. 😉

Daarna maakte ik de grote cirkel, om te voorkomen dat ik teveel weg zou snijden. De ruwe vorm kwam al wat tevoorschijn, dus begon ik wat lijntjes te tekenen. Mmmmmmmm, past perfect!

Voorbeeld van een gewone fangrill die je in de winkel kan kopen

Zagen en schuren

Daarna ben ik beginnen gaatjes boren in de plaatsen waar ik ging zagen.

Het resultaat na 15 minuten werk!

Vervolgens moest ik beginnen te zagen. Delicaat werkje, zoals je kunt zien! Ik gebruikte een figuurzaag met smalle metalen zaagbladen. Gelukkig is aluminium gemakkelijk te bewerken.
Na uren van zagen en schuren kwamen we uit op het volgende resultaat. Prachtig toch!

Conclusie

Nog even de foto's van het eindresultaat op een rijtje voor een beter overzicht.

Close-up van de grill. Let op de kleine krasjes aan de binnenkant van een gat. Dat zijn eigenlijk schuur-krasjes en ze zijn echt heel klein.
Tenslotte een foto van hoe het er uit ziet in mijn voltooide project. waaaauw 😯
Credits: Killerkip
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (2 votes cast)
Fangrill eigen ontwerp, 5.0 out of 5 based on 2 ratings


Tags:

Plaats een reactie