The Amazing Y

In deze review, bespreken we hoe de case van The Amazing Y werd opgebouwd. Dat doen we in verschillende fases, want voor een project zoals dat van The Amazing Y zijn veel verschillende stappen nodig.

Case logo

Als kerstcadeau aan mezelf kocht ik vorig jaar een Aopen HQ 08 full tower PC case met een Aopen 300 Watt voeding erin.

Niet omdat ik de case op zich mooi vond ofzo, integendeel zelfs. Maar prijs/kwaliteitverhoudingsgewijs zijn dit toch wel een van de betere soorten van cases naar mijn mening.

Komt daar nog bij dat ze zeer geschikt zijn voor modding… Anyway, zo zag het ding er dus uit toen ik hem uit de doos haalde.

Als eerste was ik begonnen aan het linker zijpaneel, daarin namelijk mijn logo uitgezaagd met de decoupeerzaag. Na negen uur zwoegen (aftekenen, boren, zagen, vijlen,…), bekwam ik het volgende resultaat.

Ik besloot dat die wit/beige kleur ook echt wel moest verdwijnen, gezien het nogal weinig originele aspect ervan, en dus bedacht ik dat het wel mooi zou zijn om hem in autolak te laten spuiten, meer bepaald hetzelfde zwart als mijn auto: ford ashblack metallic, en afgewerkt met bmw titan silver metallic.

Het zwart heb ik in de spuitcabine laten doen (perfect mirror shine), het zilver heb ik met een spraypaint gedaan. Na demontage van het geheel zag het er hier als volgt uit.

Blowhole part 1

Zoals op de foto te zien is, voorzag ik een air intake van 120 mm, de case had er meer dan genoeg ruimte voor. Na enig zaagwerk had ik het gat in de front bezel eruit.

Met een stuk rioleringsbuis, wat PVC-lijm, wat autoplamuur en veel schuurwerk bereikte ik het volgende resultaat. Een naadloze overgang, zoals ik het graag wou dus, niet zo een opliggend randje zoals velen hebben van molding of dergelijke.
Een blowhole zonder ventilator zou natuurlijk helemaal zinloos zijn. Ik koos voor een Enermax 120 mm omdat die niet alleen performant en ook vrij stil zijn, maar ook omdat die transparante wiekjes mogelijkheden bieden op gebied van modding.

Mijn fangrill die voor die enermax staat is lasercut, met dank aan creonite, van wie ik ook mijn prachtige custom made sleutelhanger met logo van mijn nick heb.

Blowhole part 2

Tevens werden er acht blauwe leds in de fan gesoldeerd die oplichten in de plaats van de powerled van de case, die ik heb weggeplamuurd. Waarvoor dank aan Petzl.

1 * 120 mm Enermax intake, schakelbaar via fanbus.
2 * 80 mm Sunon exhaust achteraan bovenaan, schakelbaar via fanbus.

Standaard koelfan op de grafische kaart, moet ook eens vervangen worden door iets performanter.

2 Globalwin TAK 85 CPU koelers.

Coolermaster cooldrive op elke hard disk: aluminium koellichamen die tevens nog eens actief gekoeld worden door een air intake fan van 40 mm met luchtfilter, schakelbaar via fanbus.

Alle standaard geponste roostertjes zijn vervangen door fangrills: meer luchtstroming, minder turbulentielawaai.

Chipset coolfan op het moederbord geplaatst (was voordien passief gekoeld).

Afwerking

Bij het uitzagen van mijn zijpaneel was ik met mijn Y nogal laag uitgekomen in de linkse punt onderaan, met als gevolg dat ik een stuk van het chassis af heb moeten slijpen, anders viel dat in het zicht (= niet mooi). Gevolg was dat de case begon te wankelen, tijd dus voor een kleine aanpassing, met name het verstevigen van de bodemplaat…

Op mijn werk vond ik een stukje aluminium plaat van 10 mm dikte… Gemonteerd, meteen een heel stuk steviger zo.
Eindelijk waren de onderdelen terug van de spuitcabine, ondertussen had ik de klepjes van cd-roms en floppy, alsook de knopjes en de afwerklijst van de front bezel geplamuurd en gespoten met autolak uit een spuitbus. Na montage van de panelen begon het geheel al ergens op te lijken, zeg nu zelf…

Fotoshooting

Na montage van de Enermax intake fan met lasercut fangrill.

Met zoveel ventilatoren in de case zou het natuurlijk nogal erg lawaaierig worden als die allemaal op volle toeren zouden draaien, en tevens voorzag ik de inbouw van wat neonlicht in de case.

Met een lege 5,25" bay op overschot besloot ik het idee om een digidoc 5 te plaatsen maar achterwege te laten en te opteren voor een dual baybus of fanbus. Gezien mijn beperkte kennis van elektrische schema's, besloot ik om bij Petzl te rade te gaan. Hij wou deze klus wel voor mij klaren. Ik moet zeggen dat hij dat heel mooi geregeld heeft, oordeel zelf.

De drie linker schakelaars dienen om neons aan/uit te schakelen, de drie rechtse zijn fan switches. De fans zijn nu regelbaar als volgt: 0/7/12 Volt. 7 Volt doet een groene LED branden en bij 12 Volt licht een helder blauwe LED op.

Achter de cutout in het zijpaneel heb ik matte plexi gemonteerd omdat dit een mooiere lichtverdeling geeft dan helder plexiglas. De case heb ik op wielen gezet, wegens handiger te vervoeren naar LAN's. De binnenkant is bekleed met Dynamat om geluidstrillingen te dempen.

Conclusie

Hier zijn wat foto’s van de afgewerkte case… Aanwezig: Machine rounded IDE cables.

Heatspreader over mijn RAM (eveneens gewonnen met een casemod compo).

Groene + blauwe neon gemonteerd, ik moet me nog altijd rode aanschaffen, op die manier kan ik wisselen naargelang mijn humeur 🙂

Aan de achterkant is de case uitgerust met thumbscrews voor makkelijke toegang (heb ik gewonnen op een casemod compo). Tot zover mijn inmiddels al wijd en zijd bekende caseje…

Credits: The Amazing Y

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)


Tags: , , , , , , ,

Plaats een reactie